Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 θα γίνει η παραλαβή των συνταγών του νέου ταμείου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τον Διανεμητικό ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.
Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που καταθέτουμε συνταγές Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

1. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως γνωστόν περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ. Όλες οι συνταγές αυτών των ταμείων αριθμούνται μαζί ανά ημέρα, όπως κάναμε για το ΙΚΑ και καταχωρούνται στην κατάσταση του ΙΚΑ. Στο τέλος τις χωρίζουμε σε δύο ματσάκια, ένα με τις ηλεκτρονικές και ένα με τις χειρόγραφες πράσινες (διευκρινίζουμε ότι τυχόν χειρόγραφη εκτέλεση ηλεκτρονικής συνταγής συγκαταλέγεται στις χειρόγραφες). Οι συνταγές με τα Ιδιοσκευάσματα Υψηλού Κόστους καταχωρούνται μαζί με τις υπόλοιπες της ίδιας ημέρας εκτέλεσης και στο τέλος εκδίδουμε ένα τιμολόγιο. Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας συνταγών του ΙΚΑ όπου θα ελέγχονται οι συνταγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει τη δυνατότητα να τις ξεχωρίζει και να μην τις υπολογίζει στο rebate.

2. Τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για την έκδοση του τιμολογίου είναι τα εξής: Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γερανίου 42 – Αθήνα, ΑΦΜ: 997478553, ΔΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ. τηλ. 210 3729795, 210 3666324.

3. Οι συνταγές θα είναι τοποθετημένες αποκλειστικά στις γκρι σακούλες του ΙΚΑ. Αν δεν χωράνε σε μια σακούλα θα χρησιμοποιηθούν δύο ή τρεις ή όσες είναι απαραίτητες. Έξω από κάθε σακούλα θα αναγράφονται τα στοιχεία του φαρμακείου. Οι σακούλες θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένες.

4. Μέσα στις σακούλες θα υπάρχουν οι συνταγές και μια κατάσταση του λογαριασμού. Έξω από τις σακούλες θα υπάρχουν δύο πακετάκια εγγράφων. Το ένα θα αποτελείται από το πρωτότυπο τιμολόγιο (σφραγισμένο και υπογεγραμμένο απαραιτήτως) και την πρωτότυπη κατάσταση (να αναγράφεται οπωσδήποτε ο Α.Μ του ΤΣΑΥ του ή των φαρμακοποιών). Το άλλο θα αποτελείται από το αντίγραφο της κατάστασης, το φωτοαντίγραφο του τιμολογίου, την φορολογική ενημερότητα καθώς και την ασφαλιστική ενημερότητα (λαμβάνεται από το ΙΚΑ προοριζόμενη για είσπραξη χρημάτων και έχει ετήσια ισχύ) . Το τιμολόγιο απαγορεύεται να έχει διορθώσεις με blanco γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν πληρώνεται ο φαρμακοποιός. Επίσης, το ποσό της κατάστασης θα πρέπει να συμφωνεί με το ποσό του τιμολογίου.

5. Οι συνταγές των ταμείων ΟΠΑΔ,ΟΑΕΕ που εκτελέστηκαν πριν από την 1η Νοεμβρίου 2011, θα υποβάλλονται προς εξόφληση στα αντίστοιχα ταμεία.

Επίσης την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου θα γίνει και η παραλαβή συνταγών του ΤΥΔΚΥ.
Τα υπόλοιπα ταμεία, ΟΓΑ κλπ, θα παραληφθούν την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου